söndag 21 februari 2010

OL-Floka

Som vanligt är det vår egen kung som bjuder på de roligaste kommentarerna från OS-byn. Gårdagens intervju efter det svenska guldet och bronset är i mina ögon redan klassisk. Märkbart stressad och på språng trycks ett antal mikrofoner upp mot den gamla Alexandras-inventarien. Folket vill ha ett kungligt utlåtande om det historiska loppet och kungen kan, hur gärna han än vill, inte fly från kamerorna. Så han ser inget annat val än att öppna munnen och låta flosklerna flyga fritt. Kungen talar, men det är mest bara ord och tomma meningar fram tills det att han säger "det är kul att killarna lyckas för en gångs skull".

För en gångs skull. Smaka på det. Är kungen medveten om vad han säger i det här läget? Förstår han att olika ord har olika sorts laddning? Det är en enda stor känga till våra manliga utövare som kungen skickar ut via kamerorna och återigen påminns jag om hur kul det är att höra vår kung tala fritt från hjärtat.

Dagens OS-ekvation: svenska guld + svensk kung = kul.

np: The Hives - Dead Quote Olympics

1 kommentar:

Linn sa...

Men gud, glöm inte heller att han hyllade Anders Södergren. Ba Anders Södergren gjorde en fantastisk insats! Man ba: markus hellner??