söndag 27 februari 2011

Korvfesternas korvfest

Jag är medveten om att jag mycket väl kan vara sjua på pucken här, men vi kan väl ändå enas om att något har gått jävligt snett. Vi hör sliskig R&B. Vi ser en centralt placerad ottoman. Denna stackars sidenmöbel vet själv inte om det, men den kommer inom kort att bli gangbangad av ett gäng überkåta snubbar i övre tonåren. Den väloljade koreografin avslöjar att Relentless, PipeLaya, Satisfaktion och de andra har övat in sina sensuella torrjuck rätt bra hemma på kammaren. De går all in och lever verkligen upp till utlovade "Imma show you what I got".



Men mest av allt är det hysteriskt kul. Det grabbarna sysslar med är ju i ärlighetens namn inte riktigt okej. Att gå loss på döda ting medelst erotiska rörelser - i grupp - är i de flesta sociala sammansättningar inte att betrakta som ett rumsrent beteende. Men oväntade och märkliga beteenden ger å andra sidan ofta upphov till skratt. Särskilt när det görs med en allvarsam ton. Mot slutet av videon ballar det ur bigtime. Relentless kommer strax innan tvåminutersstrecket ingungandes i bild, och det i sig är signalen för att resten av ensemblen också gör bäst i att våldföra sig på valfri möbel i rummet.

Nedan följer, helt oförutsett, enskilda betyg på pojkarnas insatser i videon. Invändningar mot betygen tas i kommentarsfältet. Betygsskalan som används är 1-5, och för att skoja till det ett extra varv kör vi den här gången den alternativa Kicker-skalan, där 1 är bäst och 5 sämst.

Relentless (1): Den klarast lysande stjärnan i gruppen. Sätter i mångt och mycket tonen för vad som är att vänta härnäst. Ser verkligen ut att njuta av att vara i blickfånget. Står för många av de bästa scenerna. Utstrålar en sensuell styrka. Ett säkert medvetet val som förstärks av hanteln i början och det kraftfulla kastet när han slänger iväg linnet och väljer att blotta bröstet. Tydligt är att han jobbar mycket med minspelet. När han gungar in i bild kan man se en tydlig putmun - ett trademark som får sägas vara ett klart plus. Äger en något sävlig kroppshållning, men kompenserar detta genom att vara seriös i sitt utförande. Bra på att hitta luckor och öppningar till ottomanen. Gör en särskilt stark insats vid dörren och kan hålla huvudet högt efter den storstilade avslutningen (den bekymmersfria gången!).

X2C (4): Nja. Gör en slätstruken insats och kan inte vara särskilt nöjd med sitt dagsverke. Dålig variation i sina rörelser och inte helt bekväm med kameran. Försvinner ut ur bild ett par gånger, och när man förväntar sig en storstilad comeback blir det istället mest pannkaka med uttjatade och enformiga utslag mot ottomanen. Visar klara brister i spelet utanför densamma.

PipeLaya (2): Ligger inne med det bästa namnet. Gör ett starkt första intryck med den smekande klappen och följer sedan upp detta med att gå ut extra hårt på ottomanen. Jobbar mycket med långa, intensiva rörelser. Gör ett tafatt försök med att ge sig på Relentless domäner borta vid dörren, men tydligt är att även han brister i spelet utanför ottomanen. Extra plus för den hårda imagen och den lilla knuten på linnet. Med rätt skolning hos Relentless har han potential att nosa på en etta.

Pre$$ure (2): Är ärlig i sina uttryck och visar prov på stor talang i torrjuckandets ädla konst. Går in och gör sitt jobb. Smooth men samtidigt rakt på i sin gärning. Det klanderfria samspelet med spegeln är en enda lång uppvisning i hur det kan se ut när alla timmar av framför spegeln-träning i pojkrummet plötsligt faller på plats. Inte helt bekväm med ottomanen, men väger som sagt upp det genom att hela tiden vara ärlig med sitt uppsåt. Visar prov på en oräddhet och fantasirikedom när han i slutet väljer att utforska nya områden och tingestar i utrymmet bredvid spegeln.

Satisfaktion (5): Nej, nej, nej. Vad är detta för halvhjärtat? Tydligt är att han innehar rollen som skojaren i gruppen. Relationen till kameran känns ytterst ansträngd. Fnissar och är den enda som någonstans uttrycker att situationen i rummet skulle vara pinsam. Kommer inte få bestiga många fler ottomaner med den inställningen. Nej, frågan är ens om han är med nästa gång grabbarna grus samlas för att utöva torrjuckanden i grupp. Bör för gruppens fortsatta utveckling förpassas till avbytarbänken per omgående.

8 kommentarer:

Din vän Monty sa...

ahh! Höjden av groteskt...
Hur hittar du skit som detta? Kul inslag med analys och betygsättning av dessa ack så tvivelaktiga torrjuckare. Måste dock säga att jag föredrar dina blandband och rekommendationer av fina bitar, men kudos för att du gör annat också...

För att utveckla mina tankar om själva klippet skulle jag säga att bakgrundsmusiken är centralt för den obehagliga känslan man upplever. Tillsammans med uppvisningen av dessa mäns motoriska färdigheter får man en riktigt härlig R.Kelly Vibe över det hela.

Filip sa...

För att få till en rejäl R. Kelly-vibb skulle det dock krävas ytterligare en stegring i det mindre rumsrena beteendet...

Din vän Monty sa...

Så sant som det är sagt. Skulle dock vilja påstå att Relentless ser ut att vara en zorro-mask och några gyllene duschar från att morphas till en modern och yngre variant av den tidigare nämna R. Kelly... Nog om det

Kan meddela att spellistan är färdig nu, skickar en länk till din mail så får du bedöma innehållet bäst du vill. Kommer förövrigt hem i helgen så om du har tid kan vi kanske hitta på något storslaget på Lördag

Filip sa...

Haha. Låter bra. Hörs telefonledes!

Bygdens son sa...

Lysande kommentarer! Hmanar i det där läget när man måste bita sig hårt i tungan för att inte brista ut i psykotiskt gapskratt på offentlig plats

Filip sa...

Bygdens son:

Kul! Du, när jag ändå har dig på tråden så har jag hittat ett annat uppslag på intervjuperson än det vi snackade om förut. Bara så du känner till det. Såklart inte lika bra och intressant, men närheten var den här gången avgörande. Man kan se det som att lättjan återigen gick segrande ur striden.

Martin Janzon sa...

Ah, nu blev jag sugen på att göra en inträngande analys av något egentligen litet fenomen. Jag minns att jag gärna ägnade mig åt den sysslan som yngre, och känner mig sugen att ta upp den igen. Förslag?

Filip sa...

Martin:

Alltså, ett spontant svar är att det skulle vara himla kul att läsa en djuplodande analys av det här ryska mästerverket till videosnutt. Det finns så många fina beståndsdelar att dissekera!

http://www.youtube.com/watch?v=kTpfR_Ec9pA