söndag 31 juli 2011

Älskade omslag: Wire - Pink Flag [1977]


Inte bara ett grymt album rent musikmässigt, utan också begåvat med ett av mina absoluta favoritomslag. Titta, så sparsmakat och elegant det är! Kanske inte så konstigt om man betänker att bandet faktiskt bildades medan två av originalmedlemmarna gick på samma konstskola. How arty farty.

Jag har försökt leta efter t-shirts med samma tryck, men än så länge har det arbetet varit helt resultatlöst. Den som tar fram något med det här motivet (och allra helst utan Wire-markeringen i vänster överkant) har åtminstone en garanterad köpare i mig.

Tja, det var nog allt för den här gången, ja.

Eller.

Äh, Anders Wendin, här under namnet Pengabrorsan, får faktiskt äran att bli veckans bonus. Det Blir Ingen Dans bygger på Wires magnifika, fantastiska och alldeles, alldeles underbara Mannequin från just Pink Flag. Den når självklart inte ens upp till anklarna på originalet, men det är ändå en klart solid presentation som Ludvika-sonen och tomatsoppehandlaren står för.

Nähä, där får man för att man ska försöka skoja till det lite med en cover. Den fanns tydligen inte på YouTube. Men här finns den på Spotify. Och här finns originalet, för den som mot all förmodan inte är bekant med musiktjänstens sökfunktion och därtill har lyckats missa en av 70-talets allra finaste stunder.

Th-Th-That's all folks!

Inga kommentarer: