tisdag 30 november 2010

Dagens discodänga

Hela livet är inte alltid ett disco en tisdag i månadsskiftet november/december, men när Gary Byrd träder in i rummet och slänger på The Crown kan man ju inte göra annat än smälta. Här har ni tio minuter soul-disco-rap som har rörts av Stevie Wonders magiska fingrar (hans välbekanta stämma kan även höras i låten). På med dansskorna och låtsas som att det är 1983!

6 kommentarer:

Martin Janzon sa...

Good Times i ny kostym! Himla bra får jag säga.

Egentligen ganska orelaterat, förutom att det rör sig om mitten av 80-talet och att mannen bakom verket har sina rötter i discoeran, men jag måste tipsa om Larry Levans mix på Stand on the Word.

http://www.youtube.com/watch?v=HMRq1Z_WyTc

Det är trots allt lite "världens bästa låt"-varning på den, åtminstone varje gång jag lyssnar på den.

Filip sa...

Ohh la la!

Jag kan verkligen se den som avslutning på ett The Wire-avsnitt. Först introt i kyrkan och sedan svepande bilder över Baltimore när låten väl trampar igång...

Martin Janzon sa...

Och det är väl nu jag måste erkänna att jag aldrig sett The Wire, trots att jag både själv och tillsammans med kompisar tänkt göra det i två år nu. TV-serier är min svaga sida.

Hur som helst utgår jag från att det var en komplimang till låten.

Filip sa...

Allt som kan röra vid The Wire är bra! Och självklart bör du se serien. Jag har rekommenderat den irriterande många gånger till vänner och bekanta med resultatet att de som väl ger den en chans brukar fastna lika hårt som jag.

Bygdens son sa...

Ah, vilken kick-start till denna, något glåmiga, köpenhamnsmorgon. Blir helt crazy legs här vid arbetsplatsen.
Instämmer helt att den skulle passa riktigt bra mot en hård Baltimore back drop.
Nu är min kära Far den sista i raden av the wire-frälse

Filip sa...

Alla lyder vi snart under The Bunk...