onsdag 3 mars 2010

Way Out West 2010

Två av de tre senaste somrarna har jag besökt Sveriges påstådda framsida för Way Out West-festivalen. Båda gångerna har trevligt folk, öl-i-varm-plastmugg och imponerande artister förgyllt vistelsen. Favoriter som Primal Scream, Wilco, Spoon och många, många fler har passerat revy inför ögonen på mindre tältsugna musikentusiaster. Vid varje tillfälle har man också gått och funderat på om uppsättningen band och artister verkligen kan komma att toppas i framtiden.

Svaret på den frågan dröjer alltid fram tills den här tiden på året, ungefär. I år ser det nämligen ut att bli ännu ett makalöst WOW-år med redan klara bokningar som bl a ett comebackande Pavement, ett förhoppningsvis sophomore slump-befriat (NHL-referenserna haglar) The xx, ett högst framemotsett The Radio Dept., Tellus alldeles egna hipsterkatt M.I.A., Sverigefavoriterna Girls, personliga favoriterna Local Natives och LCD Soundsystem (!!!), världens bästa modfather Paul Weller och lo-fi-surfarna Real Estate och Surfer Blood.

Hade det här varit en it-girl-driven modeblogg hade jag brustit ut i ett "gaaah", men nu nöjer vi oss med en enkel pust. Vi hämtar andan och konstaterar att förutsättningarna för en härlig slottsskog i mitten på augusti än så länge ser väldigt goda ut.

2 kommentarer:

Axelsson sa...

Haha slottsSKOG för helvete! Men visst ser det bra ut.

Filip sa...

Haha. Detta ständigt återkommande problem. Men så är det bara i Göteborg man kan få för sig att kalla en park för en skog.

För din och andra 031:ors skull är det nu ändrat.