måndag 6 september 2010

Ett fuck you skickat från botbänken

Jag är medveten om att jag inte ens är femma på den här pucken, men så är det inte heller varje dag som en blivande EVA Records-dänga träffar mig i solarplexus.

Men den är ju så jävla bra, låten alltså. Den gamle Goodie Mob- och Gnarls Barkley-medlemmen Cee-Lo flörtar hejvilt med Motown och slutresultatet är något så ovanligt som en riktigt lyckad neo-soul-låt. Att det är en given hit bevisas om inte annat av att låten snart är uppe i fem miljoner visningar på närmaste nättub.

Vad gäller videon så är den nästan lika bra. Den småkorpulente Cee-Lo Green klarlägger att det alltid är kul med omfångsrika herrar i luftiga kostymer. Lägg därtill den obligatoriska nyckelkedjan (mellanstadiet revisited), en oslagbart vägvinnande storyline (knubbig-pojke-drömmer-om-söt-tjej-som-väljer-häftigare-bilkille-och-inte-vet-vad-hon-begår-för-misstag-när-pojken-blir-stor-och-framgångsrik-listmakare) och en i The Dirty South mer oväntad och italieninspirerad vaffanculo-gest (c:a 2.20 in) och du har i princip stillat ditt dagliga behov av fyra minuters ren underhållning.

Inga kommentarer: