tisdag 7 september 2010

Smoking toddler kicks habit


Det är vida känt att en indonesisk tvååring stod för försommarens absolut roligaste videoklipp. I all sin hemska absurditet var det verkligen fantastiskt roligt att se den tvåårige Ardi Rizal lighta upp cigarett efter cigarett. Där och då var han traktens kung, en minivariant av Jabba tha Hut som tycktes styra och ställa över hela grannskapet och med en utstakad plats som ledare för ortens ljugarbänk. Nyhetsreportrar från hela världen flög in till byn för att föreviga det förnuftsvidriga som sker när ett stycke babyhull nonchalant sitter och slickar i sig giftpinne på giftpinne. Klippet kanske inte tilltalade alla, men de humormässiga beståndsdelarna var för många och gjorde att mina skrattreflexer till slut gav vika.



Nu nås jag av rapporter som säger att Ardi har fimpat. Den spontana känslan säger att det känns som ett klokt beslut. Den vanliga tvååringen, den som drömmer om ett långt och lyckligt liv, bör ju försöka avhålla sig från cigarettlockelserna så gott det går. Men minnet av Ardi, storrökaren, kommer leva vidare.

Han dansade och rökte en sommar. Nu väntar vardagslunken utan cigg-efter-maten, avvänjningar och mediecirkus. Jag hoppas att han grejar det.

Och då den här bloggen gör vissa anspråk på att kretsa kring musik måste det någonstans klämmas in en liten trudelutt om ämnet. Vi vänder oss till Hefner, som sjunger om att "B&H remind me of not giving up but giving in". Den populärkulturella frågan lyder då: på vilket känt bands debutskiva kan man skåda ett paket av just det märket (Benson & Hedges)?

2 kommentarer:

Martin sa...

Gissar på bandet som förpackade kassettversionen av singeln "Cigarettes & Alkohol" i en liten låda som såg ut som ett ciggpaket men skulle nog behöva ett förstoringsglas för att se om det verkligen är så.

Filip sa...

Helt rätt. Fast det där med kassettversionen av C&A kände jag faktiskt inte till. På debutskivan kan man skåda ett paket Benson om man tittar riktigt noga.

http://www.amiright.com/album-covers/images/album-Oasis-Definitely-Maybe.jpg