onsdag 29 juni 2011

Inspector Gadget


I rollen som envåldshärskare ingår det att åka runt och inspektera massa saker. Det är lite som för vår egen kung, med skillnaden att inflytandet och den reella makten är lika med noll hos mannen som inte är den som tackar nej till en vild bikinifest. För Kim Jong-Il ser det lite annorlunda ut. Han arbetar i stor utsträckning efter metoden att involvera sig själv så mycket som möjligt i sitt lands göranden. Det säger sig självt att han därmed ofta befinner sig på diverse utflykter som går ut på att inspektera och titta på olika saker.

Nu finns det också en sida som helhjärtat ägnar sig åt att lägga upp bilder där Kim Jong-Il gör just detta - tittar på saker. De som står bakom sidan krånglar inte till det, utan kallar helt enkelt projektet för Kim Jong-Il looking at things. Det är en rakt igenom fantastisk gärning som är oerhört underhållande i all sin enkelhet. Efter första besöket blir jag faktiskt så till mig att jag väljer att utropa den till veckans bästa webbprojekt.

Titta bara här. Är det inte väldigt, väldigt kul?

Kim Jong-Il tittar på en så kallad "labbråtta"

Kim Jong-Il tittar på vattenflaskor

Kim Jong-Il tittar i en kikare

Kim Jong-Il tittar på en vägg

Kim Jong-Il tittar ut genom ett köksfönster

4 kommentarer:

Daniel sa...

Bilden där han kollar på väggen är nog min favorit, känns som om han intresserar sig lite för mycket för en till synes tom vägg.

En annan rolig hemsida (kanske inte rolig i längden, men väl för stunden) är Cats that look like Hitler som går att finna på följande länk: http://www.catsthatlooklikehitler.com/cgi-bin/seigmiaow.pl
Jag är framförallt väldigt förtjust i best kitlers avdelningen.

Filip sa...

Haha, alltså bilden där han studerar väggen är helt fantastisk. Jag undrar vad han tänker på - vill han ha mer space och kollar om den är bärande, eller vill han kanske bara byta ut tapeten? Så många frågor, så få svar. Oh Nordkorea, so much to answer for.

Jag är extra svag för bilden högst upp. Minspelet är extremt kul. Kimpa ser ju ut som ett litet barn med en barnslig men ändå kontrollerad nyfikenhet på vad som egentligen sker där innanför dörren.

Den totalt bottenlösa blicken när han granskar vattenflaskorna är också värd ett hedersomnämnande. De specialbeställda och väldigt snajdiga brillorna gillas också. Kolossalt snabba.

Det är något speciellt med djur som ser roliga ut.

Magnus sa...

Haha! Bilderna är verkligen bra. Jag tycker kikarbilden är rätt kul om man kollar på Kimpas hållning och mun, han ser rätt skeptisk ut och killen bakom ser aningen nervös ut.

Sen sista bilden, vafan händer där egentligen - han tittar ju in genom en kökslucka där det ligger en bufé och en kille står redo att bli serverad, dock Kimpa ser inte alls ut att vara där för att servera lite kallskuret.

Filip sa...

Haha. Ja, sista bilden är bara märklig. Kimpa känns ju inte precis som en spexare av det slaget att han gör det där för att underhålla underhuggarna.

Om du tittar på fler bilder ser du att hantlangarna genomgående är rätt roliga att studera. Osäkerheten och viljan att göra ett gott intryck blandas med ren och skär fruktan för deras fortsatta existens.